Cine spune ca prajiturile nu pot fi sanatoase? Cu ingrediente precum morcovii sau ghimbirul, acest desert iti va aduce un plus de vitamine.
Timp total 2 ore
Ingrediente
- 3 morcovi mari (aproximativ 400g), cojiti, taiati in bucati de 3cm
- 150g unt
- 75g zahar pudra
- 75g zahar brun
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 oua
- 120g faina de cocos
- 200 g, faina de orez
- 2 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
- 85g curmale, fara samburi
- 70g nuci pecan, tocate
- 1 lingurita ghimbir pudra
- 2 linguri de zahar pudra
- sirop de artar
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun morcovii la fiert, pana cand sunt foarte moi, apoi se zdrobesc pana sejung un piure. Se pun deoparte sa se raceasca complet.2. Se pun untul, zaharul brun si cel pudra si vanilia intr-un castron mare. Cu ajutorul unui mixer electric, se bat pana se ingroasa. Se adauga ouale, pe rand, si se bate bine. Se adauga piureul de morcov, apoi ori restul de ingrediente, cu exceptia ghimbirului si a zaharului pudra.
3. Se toarna in tava pregatita si se coace timp de 50-60 minute, pana cand un bat inserat in centrul iese curat. Se raceste complet in tava, apoi se rastoarna.
4. Se pudreaza cu praf cu ghimbir si zahar pudra. Se feliaza si se serveste cu sirop de artar.