Prajiturile intoarse sunt intotdeauna populare. Contin fructe, sunt insiropate si arata frumos. Aceasta, facuta cu pere si afine, nu face exceptie.
Timp total 1 oră și 35 minute
Ingrediente
- 200g unt
- 2 lingurite de zahar brun
- 500g zahar pudra
- 1 lamaie - coaja rasa
- 1 baton de scortisoara
- 4 pere coapte, dar tari
- 3 oua
- 100g migdale macinate
- 100g faina
- un varf de cutit de sare
- 1 lingurita de mirodenii amestecate
- 250g afine
- smantana
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se presara cu zaharul brun.2. Intr-o cratita, se amesteca impreuna 500 ml de apa, 200g de zahar si coaja de lamaie, apoi se adauga batonul de scortisoara. Se lasa la foc mic. Intre timp, se curata perele si se taie in felii. Cand zaharul se dizolva, se adauga perele in tigaie si se lasa timp de 5 minute. Se iau de pe foc si se pun pe baza tavii.
3. Intr-un castron, se bat untul si zaharul pana cand capata o culoare palida si o textura cremoasa, apoi se adauga ouale, pe rand, batand bine dupa fiecare adaugare. Se incorporeaza migdalele macinate, faina, sare si mirodenii amestecate, apoi afinele.
4. Se pune amestecul peste pere si se coace timp de 50-60 de minute sau pana cand o scobitoare inserata in centru iese curata (cu exceptia cazului in care acesta penetreaza afinele).
5. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi se intoarce pe un platou. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a o servi calda, cu smantana.