O prajitura care este delicioasa si fara glazura, pudrata usor cu zahar.
Timp total 2 ore și 25 minute
Ingrediente
- 2 cani de faina
- 1/2 lingurita de sare
- 3 lingurite de praf de copt
- 1 si 1/2 cani de zahar pudra
- 1/2 cani de lapte
- 1/2 cana de suc de portocale
- 1/2 cani de ulei vegetal
- 3 oua, batute
- 1 si 1/2 lingurite de coaja de portocala rasa
- 6 linguri unt
Pentru crema de portocale
- 2 cani zahar pudra
- 2 linguri suc de portocale
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita coaja de portocala, rasa
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175 C. Se ung doua tavi de tort si se tapeteaza cu faina.2. Intr-o cana, se combina laptele, 1/2 cana de suc de portocale, ulei, ouale batute si 1 1/2 lingurita coaja de portocale. Se pune deoparte.
3. Se cern faina, sarea si praful de copt intr-un castron mare. Se adauga zaharul. Se face o adancitura in centru si se toarna amestecul de lapte. Se incorporeaza ingredientele uscate in cele umede.
4. Se imparte aluatul in tavile pregatite. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca.
5. Pentru a face crema de portocale, se bate untul pana devine cremos. Se adauga treptat zaharul. Se adauga 2 linguri suc de portocale, vanilia si 1 lingurita de coaja de portocale.
6. Se pune unul dintre blaturi pe un platou, se imprastie crema deasupra si se adauga cel de-al doilea blat.