Prajiturile cu foi sunt foarte "la indemana" pentru petrecerile de la scoala pentru ca se fac rapid si sunt si mai usor de transportat, deoarece acestea pot fi servite in tava de copt.

Prajitura Cu Vanilie Si Glazura De Ciocolata
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 2 1/4 cani faina
  • 2 1/4 lingurite praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 125g unt
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua mari
  • 1 cana lapte batut
  • ciocolata
  • Pentru glazura:
  • 1 1/2 linguri cacao
  • 1 1/3 cani lapte praf
  • 1/4 cana apa clocotita
  • 140g unt
  • 200g ciocolata cu lapte, topita
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, incusiv pe margini.

2. Se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un castron mare.

3. Cu ajutorul unui mixer electric, se bate untul cu zaharul si vanilia la viteza mare timp de aproximativ 5 minute sau pana cand amestecul devine pufos. Se adauga ouale, pe rand, pana cand sunt combinate. Se reduce viteza. Se adauga amestecul de faina, alternativ cu laptele batut si se amesteca bine.

4. Se pune aluatul in tava pregatita, netezindu-l cu ajutorul unui cutit. Se da la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand capata o culoare aurie si o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca complet.

5. Intre timp, pentru a face glazura, se amesteca cacao si lapte praf intr-un bol mediu. Se adauga apa fierbinte. Se amesteca pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca timp de 45 de minute. Cu ajutorul unui mixer electric, se bate untul. Se adauga amestecul de cacao sis e amesteca pana se incorporeaza. Se adauga ciocolata si sare. Se bate pana cand glazura este neteda si usor rigida. Se intinde glazura peste prajitura. Se decoreaza cu ciocolata si bomboane.