Aceasta prajitura de ciocolata are un indiciu suplimentar al decadentei, o aroma imbietoare de coniac.

Prajitura De Ciocolata Cu Coniac
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 2/3 cana gem de caise
  • 2 lingurite coniac
  • 200g ciocolata neagra, tocata
  • 100g unt
  • 3 oua
  • 175g zahar pudra
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 150g faina
  • 1 lingura coniac
  • cacao

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se combina gemul de caise si coniacul intr-un castron mic. Se acopera cu folie de plastic si se pune deoparte.

2. Se pun ciocolata si untul intr-un bol termorezistent asezat peste o oala de apa ce fierbe si se amesteca pana la omogenizare. Se pune deoparte sa se raceasca.

3. Folosind un mixer, se bat ouale cu zaharul si coaja de lamaie, pana cand amestecul devine palid si cremos. Se adauga amestecul de ciocolata, apoi se cerne faina. Se adauga coniac suplimentar, dupa gust.

4. Se toarna amestecul in tava si se coace timp de 30-35 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa sa se raceasca complet.

5. Se taie blatul in doua, pe orizontala si se toarna amestecul de caise pe una dintre parti. Se acopera cu cealalta jumatate, se pudreaza cu cacao si se serveste.