Ingrediente
- 2kg mere
- 350g biscuiti
- 350g zahar
- 4 plicuri budinca de vanilie
- 650ml apa
- 150g stafide
- esenta de rom
- 1/2 lingurita scortisoara
- sare
Mod de preparare
1. Se curata merele si se taie in cubulete mici. Se pune o cratita cu 500 ml apa cu zaharul la fiert. Dupa ce se topeste zaharul, se adauga merele, avand grija sa nu se zdrobeasca.2. Se dizolva 4 plicuri de budinca in 150 ml de apa si se adauga peste mere, lasand sa mai fiarba 2-3 minute, timp in care se amesteca continuu.
3. Cand este gata se adauga stafidele, un praf de sare si scortisoara. Se aseaza un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular, apoi un strat din crema de mere fierbinte. La final, vor fi 3 straturi de biscuiti si 3 de mere. Se lasa sa se raceasca, apoi se lasa la frigider 2-3 ore. Se taie si se serveste.