O prajitura insiropata, foarte usor de facut si cu un gust divin.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 2 cani de faina
- 2 cani zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 cana smantana
- 2 oua
- 1 cana unt
- 1 cana apa
- 5 linguri cacao
- 6 linguri de lapte
- 5 linguri cacao
- 1/2 cana de unt
- 4 cesti de zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 ceasca de nuci tocate (optional)
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175 C. Se unge o tava cu putin unt. Se combina faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se adauga smantana si ouale. Se pune deoparte. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga apa si 5 linguri de cacao. Se da amestecul in fiert, apoi se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca usor, apoi se adauga amestecul de cacao in cel de ou, omogenizand bine.2. Se toarna compozitia in tava preparata. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute sau pana cand o scobitoare inserata in centru iese curata.
Pentru a face glazura, intr-o cratita mare, se combina laptele, 5 linguri de cacao si 1/2 ceasca de unt. Se da in fiert, apoi se ia de pe foc. Se adauga zaharul si vanilia, apoi se incorporeaza nucile. Se imprasie glazura peste prajitura calda.