O reteta pe care o poate prepara si un novice in ale gatitului si care va fi si pe placul celor mici.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 450g penne
- 1/2 cana de unt
- 2 lingurite de usturoi tocat
- 230g crema de branza
- 2 cani de lapte
- 170g parmezan ras
- 2 lingurite de patrunjel uscat
- 1 lingurita de condimente italienesti
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita ulei de masline
- 2buc piept de pui
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
Mod de preparare
1. Se pune o cratita cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga pennele si se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj, amestecand ocazional. Se scurg.2. Se topeste untul intr-o tigaie. Se adauga usturoiul tocat, aproximativ 30 de secunde. Se adauga crema de branza, apoi laptele si se amesteca bine. Cand textura este cremoasa, se adauga 3/4 din cantitatea de parmezan, patrunjelul, condimentele italiene, 1/2 lingurita de sare si piperul negru. Se lasa la foc mic, amestecand ocazional, aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc.
3. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mic. Se freaca pieptul de pui cu 1/2 lingurita de sare si pudra de usturoi pe ambele parti. Se gateste carnea timp de aproximativ 6 minute pe fiecare parte. Cand este gata, se taie in cubulete.
4. Se incalzeste cuptorul la 190C.
5. Se unge un vas termorezistent cu unt. Se pune un strat de pene pe baza vasului. Se adauga jumatate din carnea de pui deasupra, apoi jumatate din sos peste pui. Se repeta straturile de paste, pui si sos. Se presara cu parmezanul ramas si se acopera cu folie de aluminiu.
6. Se coace in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute. Se scoate folia de aluminiu si se coace pana cand branza este aurie, aproximativ 5 minute.