Este modul perfect de a gati puiul, cu crusta crocanta si interior fraged.

Pui cu usturoi si parmezan
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 1/2 ceasca de unt
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 3/4 cani de pesmet
  • 1/2 cana parmezan ras
  • 1 1/2 cani branza Cheddar, tocata
  • 1/4 lingurita de patrunjel uscat
  • 1/4 lingurita de oregano uscat
  • 1/4 lingurita de piper negru macinat
  • 1/8 lingurita de sare
  • 8 jumatati de piept de pui, fara piele, dezosat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C.

2. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic si se fierbe usturoiul pana se inmoaie, aproximativ 5 minute.

3. Intr-un castron putin adanc, se amesteca pesmetul, branza parmezan, branza Cheddar, patrunjelul, oregano, piperul si sarea.

4. Se trece fiecare bucata de piept de pui in untul cu usturoi, apoi se trece prin amestecul de paine. Se pune pieptul de pui acoperit intr-un vas termorezistent. Se perie cu untul si amestecul de paine ramas.

5. Se coc 30 de minute in cuptorul preincalzit.