Pieptul de pui poate fi o carne fadă și fără gust, dacă nu este gătită corespunzător. Și asta pentru că are tendința de a se usca și de a deveni banală, dacă nu este gătită cum trebuie sau dacă nu i se alătură un sos care să o pună în valoare. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una care scoate din anonimat orice bucată de carne, nu numai pe cea de pui. O friptură cu ciuperci și sos de parmezan, cremos și delicios, ușor de făcut. 

Piept de pui cu sos de parmezan și ciuperci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți piept de pui
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 250 g ciuperci
  • 50 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță făină
  • 1/2 cană supă de pui
  • 100 ml smântână lichidă
  • 50 g parmezan ras
  • o mână frunze de spanac (opțional)

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de carnea de pui. Tăiați pieptul de pui file-uri. Asezonați cu sare și piper. Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie și adăugați puiul. Prăjiți pe ambele părți, până când carnea este rumenită la exterior și gătită în interior.

Dați la o parte din tigaie și pregătiți sosul. În aceeași tigaie, adăugați untul, ciupercile feliate și usturoiul tocat mărunt. Căliți câteva minute, după care adăugați supa de pui sau apă și puneți din nou bucățile de carne în tigaie.

Lăsați să fiarbă 10 minute, cât să se evapore lichidul, timp în care amestecați smântâna lichidă cu parmezanul ras și cu o linguriță de făină. Turnați totul în tigaie, asezonați cu sare și piper dacă mai este nevoie și lăsați până când sosul s-a îngroșat puțin și a devenit cremos.

Parmezanul se va topi și se va lega foarte frumos cu ciupercile și aromele din tigaie. La final, puneți o mână de frunze de spanac, dacă alegeți să folosiți.

Poftă bună!