Piept de pui suculent acoperit cu spanac proaspat, rosii si un sos alb cremos, care este MI-NU-NAT!

Pui Florentine Cu Vin Alb
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 6 buc piept de pui
  • sare si piper macinat, dupa gust
  • 1/4 cana faina
  • 6 linguri de unt
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/4 cana de ceapa verde
  • 450g spanac
  • 1 cana vin alb
  • 1 cana smantana
  • 1/4 cana smantana lichida
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 1 rosii in bulion, cubulete
  • 2 linguri patrunjel proaspat

Mod de preparare

1. Se asezoneaza puiul cu sare si piper, dupa gust. Se trece carnea prin faina.

2. Se topesc 2 linguri de unt intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga carnea de pui si se gatesc aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Se pun deoparte si se pastreaza cald.

3. Se topeste untul ramas in tigaie. Se adauga usturoiul si ceapa, si se gatesc, amestecand frecvent, aproximativ 2 minute.

4. Se adauga spanac pana cand incepe sa se ofileasca, aproximativ 2 minute.
Se adauga vin si se fierbe, amestecand ocazional, pana cand se reduce la jumatate, aproximativ 5 minute.

5. Treptat, se adauga smantana si parmezanul si se lasa pana cand se ingroasa usor, aproximativ 3-4 minute; se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

6. Se serveste carnea de pui imediat acoperit cu un amestec de spanac, garnisit cu rosii si patrunjel.