Piept de pui suculent acoperit cu spanac proaspat, rosii si un sos alb cremos, care este MI-NU-NAT!
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 6 buc piept de pui
- sare si piper macinat, dupa gust
- 1/4 cana faina
- 6 linguri de unt
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1/4 cana de ceapa verde
- 450g spanac
- 1 cana vin alb
- 1 cana smantana
- 1/4 cana smantana lichida
- 2 linguri de parmezan ras
- 1 rosii in bulion, cubulete
- 2 linguri patrunjel proaspat
Mod de preparare
1. Se asezoneaza puiul cu sare si piper, dupa gust. Se trece carnea prin faina.2. Se topesc 2 linguri de unt intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga carnea de pui si se gatesc aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Se pun deoparte si se pastreaza cald.
3. Se topeste untul ramas in tigaie. Se adauga usturoiul si ceapa, si se gatesc, amestecand frecvent, aproximativ 2 minute.
4. Se adauga spanac pana cand incepe sa se ofileasca, aproximativ 2 minute.
Se adauga vin si se fierbe, amestecand ocazional, pana cand se reduce la jumatate, aproximativ 5 minute.
5. Treptat, se adauga smantana si parmezanul si se lasa pana cand se ingroasa usor, aproximativ 3-4 minute; se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
6. Se serveste carnea de pui imediat acoperit cu un amestec de spanac, garnisit cu rosii si patrunjel.