Un blat de nuca plin cu caramel si cirese, acoperit cu o glazura de ciocolată neagra - aceasta prajitura este cel mai potrivit tratament pentru o dupa-amiaza ploioasa.

Prajitura Florentine
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 200g unt
  • 180g zahar
  • 3 oua
  • 100g migdale amestecate cu alune, macinate fin
  • 75g mix de migdale si alune, taiate
  • 100g faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • 200g cirese glasate, tocate
  • 6 lingurite de coaja de citrice
  • 100g caramele, tocate fin
  • Pentru glazura:
  • 200g ciocolata neagra
  • 50 ml smantana
  • sare de mare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-un vas mare, se bate untul si zaharul cu un mixer electric pana cand este palid si cremos. Se adauga ouale, pe rand, batand bine dupa fiecare adaugare. Folosind o lingura mare de metal, se adauga alunele macinate, faina, praful de copt si un varf de sare, pana cand este suficient de neteda. Se adauga alunele si migdalele tocate, ciresele, coaja si caramelele tocate, apoi se pune aluatul intr-o tava, uniform. Se coace timp de 40 de minute sau pana cand creste si devine auriu. Se scoate din cuptor, se raceste usor in tava si apoi se rastoarne pentru a se raci complet.

2. Pentru glazura, se pun ciocolata, smantana si sarea de mare intr-un vas termorezistent asezat peste o cratita cu apa fierbinte. Se incalzeste, fara a se amesteca, pana cand ciocolata se topeste, apoi se amesteca cu o lingura de lemn, pana cand este neteda si lucioasa. Se lasa sa se raceasca.

3. Se pune glazura racita peste blat, imprastiind uniform cu un cutit. Folosind un cutit zimtat, se fac linii ondulate peste glazura. Se lasa timp de 30-40 de minute pentru a intari, apoi se feliaza.