Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă. 

Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 bucată mușchi de porc
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 1 ou
  • 1 lingură apă
  • 250 g spanac congelat
  • 150 g cașcaval sau mozzarella rasă
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 2 lingurițe muștar Dijon

Mod de preparare

Pentru început, dezghețați aluatul foietaj și spanacul. Scurgeți spanacul de apă. Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Curățați carnea de porc de pielițe și grăsime. Asezonați carnea cu sare și piper din belșug. Într-o tigaie pe foc, puneți puțin ulei de măsline sau unt. Prăjiți mușchiul de porc câteva minute pe fiecare parte, cât să capete o crustă rumenă.

Amestecați cașcavalul ras cu spanacul scurs de apă într-un bol.

Pe blatul tapetat cu făină, întindeți aluatul foietaj. Ungeți aluatul cu muștar, cu ajutorul unei pensule. Întindeți amestecul de spanac și brânză, după care puneți mușchiul de porc și înveliți cu aluatul foietaj, având grijă să sigilați marginile.

Ungeți cu ou bătut, amestecat cu o lingură de apă. Faceți câteva găuri cu o furculiță, din loc în loc. Dați la cuptor pentru 25-30 de minute sau până când foietajul este rumenit.

Tăiați și serviți după ce s-a răcit puțin. Poftă bună!