Un pui aromat cu condimente asiatice, care va suprinde placut intreaga familie.

Pui Malaezian
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Ulei vegetal
  • 8 pulpe de pui
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi
  • 4 ardei iuti, medii
  • 1 tulpina lemongrass
  • 1 lingura ghimbir
  • ulei de arahide
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 buc anason
  • 5 frunze de lime
  • 400ml lapte de cocos
  • 100ml supa de pui
  • 2 lingurite zahar brun

Mod de preparare

1. Se incalzeste un pic de ulei vegetal intr-o tigaie si se prajesc pulpele de pui pana cand pielea este crocanta si aurie. Se scoate puiul si se pune deoparte.

2. Se pune ceapa, usturoiul, ardeiul iute, lemongrass, ghimbir, maruntite, intr-o tigaie cu putin ulei de arahide. Se calesc la foc mediu timp de 2 minute, se adauga turmenicul, batonul de scortisoara, anasonul si frunzele de lime, apoi se lasa pe foc inca 3 minute.

3. Se amesteca laptele de cocos si supa de pui si se adauga peste pulpele de pui, in tigaie. Se fierb timp de 15-20 de minute, pana cand puiul este gata si sosul a scazut. Se adauga zaharul. Se serveste cu felii de lime pentru a stoarce peste friptura.