O reteta aromata pentru un pranz usor.

Pui tailandez cu sparanghel și curry
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 700g piept de pui, taiat in cuburi de 2 cm
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 fir de lemongrass
  • 4 linguri de pasta de curry
  • 300ml lapte de cocos
  • 250ml supa de pui
  • 2 linguri boabe de piper
  • 2 frunze de lime
  • 1 legatura sparanghel
  • frunze de coriandru

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul intr-un wok, la foc mare. Se caleste carnea de pui, pana cand deine aurie. Se transfera intr-un castron si se pune deoparte.

2. Se adauga ceapa in wok, usturoiul si lemongrass, si se prajeste timp de 1 minut. Se adauga pasta de curry si se fierbe, amestecand, timp de inca un minut. Se readuce carnea de pui in wok si se adauga laptele de cocos, supa, boabele de piper si frunze de lime, apoi se da in fierbt. Se reduce focul la mediu si se fierbe timp de 2 minute. Se adauga sparanghel si se gateste pentru inca 2 minute. Se asezoneaza la gust.

3. Se serveste curry, garnisit cu coriandru.