Dacă v-ați plictisit de banalul piept de pui, îi puteți da o nouă întrebuințare: ruladă de pui. O rețetă gustoasă și originală, perfectă pentru o cină hrănitoare sau atunci când aveți musafiri.

Rulada de pui este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit ca aperitiv, dar la fel de bine poate fi un fel de mâncare în sine, pe care să-l serviți alături de o garnitură.

Rulada de pui este foarte gustoasă caldă, dar este excelentă și rece. Poate fi umplută cu orice, de aceea este un preparat versatil, dar rețeta pe care v-o prezentăm astăzi este una foarte gustoasă, cremoasă și consistentă.

Rulada de pui cu brânză feta este un preparat ideal atât pentru cei mari, cât și pentru copii, pentru că este o rețetă delicioasă, sănătoasă și hrănitoare.

Ruladă de pui cu brânză feta
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți de piept de pui (aprox. 800 grame)
  • 150 g brânză feta
  • 3-4 căței de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurițe oregano
  • 2 lingurițe busuioc
  • 60 ml supă de pui
  • 1/2 pahar de vin
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • piper

Mod de preparare

Puneți bucățile de piept de pui între două folii de plastic și bateți ușor carnea cu un ciocan de șnițele, până când bucata de carne se va întinde și va avea grosimea de jumătate de centimetru.

Într-un vas, amestecați: brânza feta mărunțită, usturoiul zdrobit, ierburile aromatice, zeama de lămâie și piperul.

Așezați pieptul de pui pe o hârtie de copt, întindeți compoziția omogen, în strat subțire, evitând marginile, peste bucata de carne și începeți să rulați. Când ați ajuns la capăt, puteți pune încă o bucată de piept în continuarea acesteia, dacă vreți ca rulada să iasă mai groasă.

Dacă nu, puteți face 4 rulade mai micuțe, die fiecare bucată de piept de pui. Securizați capetele cu scobitori și înfășurați în sfoară de bucătărie, fără a strânge prea tare, dacă simțiți nevoia. Vă asigurăm însă că rulada nu se va desface, dacă este bine rulată.

Preîncălziți cuptorul la 160 de grade. Într-o tigaie, puneți uleiul și prăjiți puțin ruladele, cât să le ”dați față”, adică până se rumenesc pe toate părțile.

Puneți ruladele într-o tavă, adăugați supa de pui și vinul și lăsați la cuptor între o oră și jumătate și două ore. Timpul de gătire depinde foarte mult de grosimea ruladei. Dacă alegeți să faceți o ruladă mai groasă, aceasta va avea nevoie de mai mult timp pentru a se găti.

Verificați din când în când și întoarceți rulada de pui pe toate părțile. Când e gata, opriți cuptorul și așteptați să re răcească înainte de a o tăia. Se poate servi ca atare, ca aperitiv sau ca fel principal, alături de legume, cartofi sau orez.

Poftă bună!