In cazul in care te preocupa un continut scazut de calorii, atunci acest pui indian condimentat este o cina care nu va va dezamagi.

Pui Picant Cu Piure De Dovleac
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 2 crengute de frunze de curry proaspete
  • 2 catei de usturoi mari, zdrobiti
  • 1 1/2 lingurite seminte de mustar
  • 1 1/4 lingurite de turmeric
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 8 pulpe de pui fara piele
  • 1 ceapa rosie mare, taiata felii
  • 1/2 lamaie - sucul
  • 1 dovleac de 1.2 kg, decojit, fara seminte, tocat
  • 2 lingurite de chimen macinat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 210C. Se tapeteaza 2 tavi mari cu hartie de copt. Se pun frunzele de curry, usturoi, seminte de mustar, turmeric, ardei iute si 1 lingura de ulei intr-un castron mare. Se adauga carnea de pui si ceapa si se amesteca. Se pune pe una dintre tavi. Se stropeste cu sos. Se asezoneaza. Se pune dovleacul pe cealalta tava. Se stropeste cu restul de ulei. Se presara cu chimen. Se asezoneaza.

2. Se pune friptura de pui pe raftul superior al cuptorului, ungand ocazional cu sosul, timp de 45-50 de minute sau pana cand carnea se rumeneste. Dovleacul se pune pe raftul de jos al cuptorului, timp de 40 de minute sau pana cand se inmoaie.

3. Se pune dovleacul intr-un castron termorezistent. Se utilizeaza un blender pentru a pasa piureul pana la omogenizare. Se serveste carnea de pui cu piure de dovleac si fasole verde.