Sa faci mancare pentru una sau doua persoane este in mod paradoxal dificil. Desi ar putea parea ca este mai usor sa gatesti pentru un numar mai mic de persoane, in cele mai multe cazuri nu este asa. Iata o reteta pe care o poti gati intr-o singura portie.

Pui Prajit Cu Ciuperci Si Rozmarin
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • sare si piper negru
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 ciuperci albe proaspete, taiate pe jumatate
  • 2 cepe verzi, taiate
  • 2 fire de rozmarin proaspat
  • 1/4 cana de apa (sau supa de pui)
  • 1/2 lamaie, stoarsa

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C.

2. Se asezoneaza pieptul de pui pe ambele parti, cu o cantitate generoasa de sare si piper. Se pune o tigaie, la foc mediu. Se adauga ulei si se pune carnea de pui. Se prajeste timp de aproximativ 5 minute. Se adauga ciupercile, ceapa si rozmarinul. Se baga tigaia in cuptorul fierbinte si se coace timp de 15 minute, pana cand puiul este gatit puiul, iar ciupercile si ceapa sunt moi.

3. Pentru a afec un sos rapid, se folosesc sucurile ramase in tigaie. Se aranjeaza puiul, ciupercile si ceapa pe o farfurie si se tin la cald in timp ce se pregateste sosul de tigaie. Se pastreaza1 lingura de grasime din tigaie, se adauga sucul de lamaie si apa si se fierbe la foc mediu, aproximativ 5 minute. Se asezoneaza cu sare si piper si se pune peste carnea de pui.