Carne frageda de iepure langa o mamaliga cremoasa si o salsa aromata.
Timp total 3 ore
Ingrediente
- ulei de masline
- 25g unt
- 1 kg de iepure dezosat, taiat cubulete
- 50g faina
- 1 ceapa mare, tocata foarte fin
- 1 telina, tocata
- 1 morcov, tocat
- 2 crengute de cimbru
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 frunze de dafin
- 3 boabe de ienupar
- 250ml vin rosu
- 400g conserva rosii tocate
- 250ml supa de pui
- 10g ciocolata neagra, rasa (100% cacao)
- Pentru verde salsa:
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingura capere, scurse si clatite
- 4 castraveciori murati, tocati
- 2 bucati ansoa in ulei
- patrunjel
- busuioc proaspat
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1 lingurita de otet de vin
- 2 linguri ulei de masline
- Pentru mamaliga:
- 175g malai de mamaliga
- unt
- 75g parmezan, ras
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se incalzesc uleiul de masline si untul intr-o tigaie. Se asezoneaza iepurele, se pune in tigaie, se adauga faina apoi se prajeste pana capata o culoare aurie. Se scoate pe o farfurie.2. Se incalzeste putin ulei, apoi se adauga ceapa, telina si morcovul. Se prajeste timp de 10 minute. Se adauga cimbru, usturoi, foi de dafin si ienupar.
3. Se pune vin rosu peste carnea din tigaie. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute, apoi se adauga rosiile si supa. Se asezoneaza, se da in fiert, apoi se lasa la foc mic. Se acopera si se transfera in cuptor.
4. Se lasa timp de 2 ore si jumatate pana cand carnea poate fi maruntita cu o furculita.
5. Intre timp, se face salsa. Se pun toate ingredientele in afara de ulei intr-un blender si se macina intr-o pasta grosiera.
6. Cand carnea este gata, se scoate din cuptor si se pune intr-o tigaie la caldura medie. Se adauga ciocolata. Se lasa pentru aproximativ 15 minute sau panaă cand sosul este gros si bine redus.
7. Intre timp se face mamaliga. Se pune 1 litru de apa la fiert intr-un tuci mare. Se toarna usor malaiul, amestecand continuu. Se reduce caldura si se continua sa se amestece pana se ingroasa. Se adauga mai multa apa fierbinte daca este prea groasa. Se amesteca timp de 15 minute. Se adauga untul si parmezanul, apoi se serveste.
8.Se amesteca 2 linguri de ulei in salsa verde, se pune malaiul pe platouri si se acopera cu ragu. Se serveste cu salsa verde si parmezan ras.