Somonul afumat este excelent atât pentru a fi servit ca atare, pe o felie de pâine prăjită, cât și pentru a fi inclus în diverse aperitive și rețete ușoare. 

O rețetă simplă și rapidă vă prezentăm și noi astăzi. Rillette, adică o pastă de somon inspirată din bucătăria franceză, care se servește de obicei ca aperitiv, alături de un platou de brânzeturi și legume proaspete. 

Rillette de somon afumat
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 g somon afumat
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • chilli
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță tarhon
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriță pastă de hrean

Mod de preparare

Tăiați somonul afumat în fâșii cât mai fine. Tocați ceapa mărunt. Puneți zeamă de lămâie peste somon și lăsați deoparte.

Separat, faceți o pastă din smântână, sare, piper, chilli, tarhon și hrean. Amestecați bine și turnați peste somon. Dacă pasta pare prea groasă, nu vă faceți griji, pentru că se va subția în contact cu zeama de lămâie și cu somonul.

Amestecați bine totul și potriviți la gust de sare și de piper. Dați la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a servi, pentru ca toate aromele să se combine.

Serviți cu pâine prăjită sau pe tartine. Ideale pentru petreceri și aperitive.

Poftă bună!