Pieptul de curcan este o carne foarte gustoasă și sănătoasă, dacă știm cum să o punem în valoare. Atunci când este gătit corect, pieptul de curcan este fraged și suculent, nu se usucă și are un gust aparte. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, o ruladă de curcan umplută cu țelină și măr și învelită în bacon. Se face ușor, este potrivită pentru orice masă și orice ocazie.

Ruladă din piept de curcan
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

1 piept de curcan 6-8 felii de bacon Pentru umplut: 1 ceapă 2 tulpini țelină 60 g unt crutoane sare piper cimbru 1 măr

Mod de preparare

Pregătiți pieptul de curcan. Tăiați dinspre mijloc spre margini, fără să duceți cuțitul până la capăt. Despicați carnea și bateți-o cu un ciocan pentru șnițele, până când are aproximativ 1 cm grosime. Asezonați cu sare și piper și lăsați deoparte.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și ocupați-vă de umplutură. Topiți untul într-un vas pe foc. Adăugați ceapa tocată și țelina tăiată cubulețe. Căliți câteva minute, după care adăugați crutoanele, sare, piper, cimbru și amestecați bine.

Opriți focul și adăugați mărul tăiat cubulețe.

Puneți pieptul de curcan pe o bucată de folie, pentru a putea să-l rulați. Adăugați umplutura, având grijă să lăsați marginile libere. Întindeți unifrm umplutura și începeți să rulați cât mai strâns.

Înveliți rulada în felii de bacon și puneți într-o tavă. Dacă v-a mai rămas umplutură, adăugați-o pe lângă ruladă. Acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor pentru o oră și jumătate. Verificați rulada din când în când, iar la final, dați la o parte folia, pentru a se rumeni și la suprafață.