Un preparat care este o combinatie intre croissant si briosa, cu gem, scortisoara si fructe uscate pentru un mic dejun delicios.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 100g unt
- 100g zahar pudra
- 1 ou, batut
- 100g migdale macinate
- 25g faina
- 2 x 350g aluat de croissant
- 200g caise uscate, tocate
- 100g stafide
- 1 lingurita de scortisoara
- 150g gem de caise
- 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de briose cu 12 forme, cu unt. Pentru frangipan, se bat untul si zaharul intr-un bol pana cand textura este palida si cremoasa, apoi se incorporeaza treptat oul. Se incorporeaza migdalele si faina. Se pune deoparte.2. Se desfac cele 2 aluauri de croissant, pe o suprafata pudrata cu faina. Se taie de-a lungul liniilor orizontale perforate, pentru a face 3 dreptunghiuri din fiecare bucata de aluat croissant (6 in total).
3. Se imparte frangipane in mod egal intre bucatile de aluat si se intinde, lasand o margine de 1 cm. Se presara cu fructe uscate si se pudreaza usor cu scortisoara.
4. Se ia un dreptunghi de aluat si, incepand cu o margine lungă, se ruleaza. Se taie fiecare rola de aluat pe jumatate si se pune fiecare bucata pe suprafata de lucru. Se prinde un capat si se roteste intr-o spirala in forma de trandafir, apoi se pune intr-o forma de briosa. Se repeta cu aluatul ramas, apoi se perie cu gem de caise.
5. Se coace timp de 17-20 de minute pana cand sunt aurii si se umfla. Daca acestea se ingroasa prea repede, se acopera usor cu o foaie dubla de hartie de copt.
6. Se lasa sa se raceasca usor. Se perie cu mai mult gem de caise si se servesc calde.