Această rețetă de gogoși de post la cuptor, cu zahăr și scorțișoară este tot ce vă trebuie dacă sunteți în căutarea unei variante de gogoși mai sănătoase.

Gogoși de post la cuptor, cu zahăr și scorțișoară

Gogoșile sunt gătite în cuptor, vegane și sunt absolut delicioase!

Nici nu mai vorbim despre factul că sunt și foarte ușor de făcut! Toată lumea va iubi aceste gogoși acoperite cu zahăr și scorțișoară. Sunt și mult mai sănătoase decât gogoșile clasice pentru că sunt coapte, nu prăjite.

Cum se prepară gogoșile de post la cuptor

În primul rând, să trecem în revistă ingredientele pentru aceste gogoși:

  • Făină (folosiți o făină fără gluten dacă este nevoie)
  • Sirop de arțar
  • Scorțișoară
  • Lapte de migdale (sau alt lapte vegetal)
  • Bicarbonat de sodiu + praf de copt
  • Unt de arahide
  • Vanilie
  • Piure de banane

Pentru a face aceste gogoși, vom amesteca pur și simplu TOATE ingredientele (mai puțin cele pentru glazura de zahăr cu scorțișoară, evident) într-un castron mare.

Apoi se pune aluatul într-o pungă, astfel încât să fie mai ușor de presat uniform în tava de gogoși. Cu toate acestea, puteți, de asemenea, să scoateți aluatul cu o lingură. Apoi, pur și simplu coaceți-le timp de aproximativ 15 minute și sunt gata.

Dacă doriți să le pudrați cu zahăr și scorțișoară, amestecați scorțișoara și zahărul. Pentru a ajuta amestecul să se lipească mai bine, se stropesc ușor gogoșile cu spray de gătit și apoi se trec prin zahăr.

Rețeta de gogoși de post la cuptor, cu zahăr și scorțișoară

Preparare 10 minute
Gătire 15 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

Ingredintele sunt pentru aproximatix 6 gogoși mari (dacă folosiți o tavă pentru gogoși)

  • 200 de grame de făină (noi folosim făină integrală, dar puteți folosi și făină universală, sau una fără gluten)
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 60 ml de sirop de arțar
  • 120 ml de lapte de migdale
  • 3 linguri de unt de nuci - noi am folosit de data aceasta unt de arahide, dar se pot face și cu unt de migdale
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 banană medie, pasată

Pentru glazura de zahăr și scorțișoară

  • 100 grame de zahăr
  • 1/2 lingură de scorțișoară măcinată

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o tavă pentru gogoși. Dacă nu aveți o tavă de gogoși, puteți folosi una de brioșe!

Într-un castron mare, zdrobiți banana. Încorporați laptele, untul de nuci, siropul de arțar și extractul de vanilie. Amestecați până când se omogenizează.

Peste ingredientele umede, cerneți împreună făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și scorțișoara și amestecați totul pentru a se combina.

Puneți uniform amestecul în forma de gogoși.

Coaceți în cuptor timp de 15-20 de minute sau până când sunt aurii și o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Se lasă să se răcească puțin și apoi se scot din tavă, pe un grătar de sârmă și se lasă să se răcească.

Se amestecă scorțișoara și zahărul într-o farfurie. Odată ce gogoșile s-au răcit suficient de mult pentru a le putea manipula cu ușurință, stropiți-le ușor pe fiecare cu spray de gătit și apoi treceți-le prin amestecul de zahăr.

Tips & Tricks

Dacă nu aveți o tavă pentru gogoși, modelează aluatul în forme sferice de mărimea unei mingi de ping pong. Coaceți la aceeași temperatură timp de 25-30 de minute.