Cunoscuta ca "involtini di melanzane alla parmigiana", aceasta reteta provine din sudul Italiei, acolo unde vinetele sunt cultivate din abundenta.

Rulouri de vinete la cuptor cu sos de rosii
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 vanata mare, taiate longitudinal in 6 felii cu grosimea de aproximativ 5 mm
  • 2 linguri faina
  • 2 oua, batute usor si condimentate cu sare si piper
  • uleiul de masline
  • 40g parmezan, ras
  • 18 frunze mari de busuioc proaspat
  • 300g mozzarella, taiata in felii
  • Pentru sosul de rosii:
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 400g rosii

Mod de preparare

1. Pentru sosul de rosii, se incalzeste uleiul de masline intr-o cratita cu un capac, se adauga ceapa si se caleste pana cand se inmoaie. Se adauga rosiile, taiate in bucatele, se condimenteaza cu sare si piper negru, apoi se acopera tigaia cu capacul si se fierbe usor timp de 25 de minute.

2. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun feliile de vinete in faina, apoi se trec prin oul batut. Se toarna ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se prajesc feliile de vinete timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot si se scurg pe hartie de bucatarie.

3. Se aseaza feliile de vinete pe un platou, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se imprastie cu 25g de parmezan. Se pun 3 frunze de busuioc pe fiecare felie de vinete si se acopera cu jumatate din mozzarella. Se ruleaza cu grija fiecare felie, apoi se aseaza astfel incat sa nu se desprinda.

4. Se pune aproximativ un sfert din sosul de rosii intr-un vas termorezistent, apoi se adauga rulourile de vinete. Se adauga restul de sos de rosii, apoi se acopera cu restul de mozzarella si parmezan.

5. Se lasa la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveste cu frunze de busuioc si salata.