Cartoful, cea mai versatilă și ieftină legumă, poate fi integrat într-o mulțime de rețete. De la banalul piure și clasicii cartofi prăjiți, până la salate sau rețete mai complexe. 

Rețeta pe care v-o prezentăm astăzi este una foarte simplă, dar delicioasă. O salată sățioasă, pe care o puteți servi caldă sau rece, cu sos iute și bucățele de brânză Gorgonzola. 

Salată picantă de cartofi cu piept de pui
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 800 g cartofi
  • 1 ceapă roșie
  • 2 tulpini țelină (apio)
  • Pentru dressing:
  • 150 g maioneză
  • 80 g sos iute
  • 2 lingurițe semințe de muștar
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 70 g brânză Gorgonzola

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui file-uri, asezonați-le cu sare și piper și prăjiți-le pe o tigaie încinsă, cu un strop de ulei.

Puneți cartofii spălați la fiert, întregi, în apă cu sare. Lăsați să fiarbă 20-30 de minute sau până când intră furculița în ei.

Tăiați cartofii cubulețe și pieptul de pui fâșii. Spălați tulpinile de țelină și tăiați-le cubulețe. Tăiați ceapa roșie julien. Puneți toate ingredientele într-un bol încăpător, în care să puteți amesteca.

Pentru dressing, amestecați maioneza, sosul iute, semințele de muștar, sare, piper și pătrunjelul. Amestecați bine și turnați peste salată. Decorați cu cubulețe de brânză Gorgonzola și extra sos iute, dacă doriți.

Poftă bună!