Dintre retetele culinare de vara nu putea lipsi reteta de salata ruseasca.

Salata Ruseasca
Timp total 1 oră

Ingrediente

2 sfecle medii 2-3 cartofi 100g mazare 100g baby morcovi 1/2 conopida mica 100g fasole verde 3 oua 2 castraveciori murati 3 linguri de maioneza marar

Mod de preparare

1. Se fierbe sfecla rosie intr-o oala cu apa sarata timp de 20-30 de minute, pana cand se inmoaie. Se raceste un pic, apoi se taie in cubulete.

2. Intre timp, se curata cartofii si se taie cubulete la aceeasi dimensiune ca si s si se pun la fiert intr-o oala de apa cu sare. Se scurg si se lasa sa se raceasca complet.

3. Se fierbe mazarea, morcovii, conopida si fasolea. Se fierb si oulae in jur de 6-7 minute, apoi se cojesc si se taie pe jumatate.

4. Se amesteca toate legumele, se adauga castraveciorii murati, ouale si maioneza. Se asezoneaz dupa gust si se adauga marar.