Timp total 55 minute
Ingrediente
- Pentru baza de biscuiti:
- ulei
- 200g biscuiti digestivi
- 40g de nuca de cocos deshidratata
- 30g de zahar brun
- 50g faina
- 80g unt
- 80ml sirop auriu
- 1 lingura lapte
- Pentru umplutura de caramel:
- 400g lapte condensat
- 50g unt
- 50ml sirop auriu
- Pentru topping ganache:
- 100ml smantana lichida
- 100g de ciocolata neagra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se ung 3 x 12 tavi de briose cu ulei.2. Pentru baza de biscuiti, se maruntesc biscuitii in firimituri fine, cu ajutorul unui chopper. Se adauga nuca de cocos, zahar si faina, apoi se amesteca. Se toarna untul topit, siropul auriu si laptele, apoi se amesteca pentru a combina.
3. Se formeaza, cu o lingurita o minge mica, apoi se apasa intr-una dintre gaurile din tava si se pliaza pana pe partile laterale. Se repeta cu amestecul ramas.
4. Se amesteca ingredientele pentru caramel intr-o tigaie. Se agita peste un foc mic timp de aproximativ 5 minute, pana cand caramelul incepe sa se ingroase. Se toarna intr-o cana, apoi se toarna amestecul trei sferturi peste biscuiti, lasand loc pentru topping Ganache.
5. Se transfera la cuptor si se coace timp de 20 de minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
6. Pentru topping, se incalzeste usor crema intr-o cratita mica. Se adauga ciocolata pana cand Ganache este gros, si ciocolata este topita. Se toarna peste caramel.
7. Se pun tavile in frigider pentru a se intari, apoi se scot din tava si se lasa la temperatura camerei inainte de a servi.