Încă mai găsim vișine proaspete în piețe și în grădină. Dacă ați făcut deja compot și dulceață, trebuie să încercați și acest sirop de vișine. Se face la rece, fără fierbere, și este excelent în zilele călduroase, alături de un pahar de apă rece și câteva cuburi de gheață. 

Pentru siropul de vișine preparat la rece veți avea nevoie de o cantitate dublă de zahăr față de fructe. Așadar dacă doriți să faceți din cantitate mai mică, păstrați proporțiile: la un kg de vișine veți pune două de zahăr și tot așa. 

Sirop de vișine (la rece)
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1,5 kg vișine
  • 3 kg zahăr
  • 1 l apă
  • zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare

Spălați vișinele și curățați-le de sâmburi și codițe. Pasați vișinele cu ajutorul unui blender, până obțineți un sirop cu pulpă.

Puneți vișinele într-un vas, turnați zahărul peste ele, zeama de lămâie și apa. Amestecați bine totul. Acoperiți vasul și dați la frigider, unde îl veți lăsa două zile. Are nevoie de timp pentru ca zahărul să se topească și aromele să se combine. Amestecați de 2-3 ori pe zi în sirop, pentru a ajuta la dizolvarea zahărului.

Strecurați siropul înainte de a-l pune în sticle. Este posibil să fie nevoie de două strecurări, pentru a obține un sirop limpede și curat. Dacă nu aveți posibilitatea de a păstra siropul într-un loc răcoros, puneți câte o aspirină mărunțită la fiecare jumătate de litru de sirop.

Turnați siropul în sticle sterilizate și închideți ermetic. Siropul poate fi păstrat cel puțin un an în cămară sau în beci.