Daca iti plac pastele carbonara, dar iti faci griji pentru silueta ta, incearsca aceasta reteta sanatoasa si mai prietenoasa cu un stil de viata echilibrat.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 200g mazare proaspata sau congelata
- 1 lingura de fulgi de migdale
- 1 catel de usturoi
- o legatura busuioc proaspat
- 15g parmezan
- 1 lamaie
- 150g spaghete
- bacon afumat
- ulei de masline
- 1 ou
- 100g iaurt natural
Mod de preparare
1. Se pune o oala de apa sarata la fiert. Se scufunda o sita in care a fost pusa mazarea timp de doar 30 de secunde, apoi se lasa deoparte.Se prajesc usor migdalele intr-o tigaie, la foc mediu, apoi se macina intr-un blender. Se adauga, in blender, usturoiul, un varf de cutit de sare de mare, frunzele de busuioc, parmezanul ras si sucul de lamaie. Se omogenizeaza, apoi se adauga mazarea, si se amesteca usor, pastrand textura.2. Se gatesc pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pr pachet. Intre timp, se feliaza foarte fin baconul si se prajeste incet, pana devine auriu si crocant, apoi se transfera pe hartie de bucatarie. Se pastreaza grasimea in tigaie. Se adauga trei sferturi din amestecul de mazare in tigaie, la foc mic.
3. Se bat oul si iaurtul bine. Se pastreaza putin din apa in care s-au fiert pastele, se scurg pastele si se amesteca direct in tigaie, amestecand bine, apoi se ia cratita de pe foc. Se toarna amestecul de ou si se amesteca pana se uniformizeaza, adaugand apa pastrata, daca este necesar. Se gusta si se asezoneaza. Se servesc acoperite cu amestecul de mazare ramas si bacon crocant.