Foloseste acest sos cu gust bogat de tomate si busuioc atunci cand prepari pizza acasa pentru o aroma autentica italiana.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 50ml ulei de masline
- 1 ceapa, tocata fin
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- fulgi de ardei iute
- 800g conserva rosii in bulion
- zahar
- otet de vin rosu
- busuioc proaspat
Mod de preparare
1. Se pune uleiul de masline extra intr-o cratita. Se taie ceapa si se adauga in cratita. Se fierbe timp de 10 minute, pana cand se inmoaie.2. Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute, apoi se gatesc pentru inca 3 minute.
3. Se adauga rosiile taiate, zaharul si putin otet. Se asezoneaza.
4. Se adauga busuioc proaspat toca si se lasa la foc mic timp de 45 de minute, amestecand din cand in cand.
5. Se gusta si se asezoneaza, apoi se ia de pe foc. Sosul se poate pastra in frigider, acoperit, timp de 3-4 zile sau poate fi congelat timp de pana la o luna.