O reteta simpla, rapida si cu care, in mod sigur, vei impresiona.

Spaghete Cu Midii
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 400g spaghete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 cepe, taiat in felii subtiri
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 250 ml vin alb sec
  • 2kg midii sau scoici
  • 3 rosii

Mod de preparare

1. Se pune o cratita de apa cu sare la fierbere. Se adauga spaghete si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

2. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc mediu. Se adauga ceapa si se fierbe timp de 2-3 minute, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul si se fierbe timp de inca 1 minut. Se adauga vinul si se aduce la un foc mic.

3. Se adauga scoicile. Se acopera cu un capac si se fierb, agitand vasul din cand in cand, timp de 3-4 minute, pana cand toate s-au deschis. Se iau de pe foc si se adauga rosiile si patrunjelul. Se asezoneaza cu piper.

4. Se scurg pastele, punand deoparte 125 ml din apa in care au fost fierte apoi se adauga pastele si lichidul peste midii pentru a servi.