Stafidele adauga gustul Siciliei la aceasta reteta usoara de paste cu sardine.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 35g seminte de pin
- 2 linguri de ulei de masline
- 500-600g sardine proaspete
- 2 cepe
- 45g stafide
- 100ml de otet balsamic
- 20g zahar
- 400g spaghete
- patrunjel proaspat
Mod de preparare
1. Intr-o tigaie uscata, se prajesc semintele de pin la foc mediu, apoi se lasa deoparte. Se curata tigaia si se incalzeste 1 lingura de ulei de masline. Se adauga fileurile de sardine, se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc timp de 1-2 minute pe fiecare parte, apoi se scot intr-un castron mare.2. Intr-o tava curata, se incalzeste restul uleiului. Se taie ceapa, apoi se caleste usor timp de 8-10 minute pana se inmoaie. Se adauga stafidele, se gateste timp de 2 minute, apoi se adauga semintele de pin, otetul, vinul alb si zaharul. Se fierbe timp de 15 minute sau pana cand se reduce lichidul. Se gusta si se asezoneaza, apoi se adauga sardinele.
3. Intre timp, se gatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert, se pune deoparte o cana de apa in care s-au fiert pastele.
4. Se adauga pastele peste compozitie, adaugand putina apa in care au fiert. Se asezoneaza cu sare, piper si otet, daca este necesar. Se adauga patrunjel proaspat tocat.