Cand ai pofta de paste, incearca aceasta reteta cremoasa.

Spaghete Four Cheese
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 200g spaghete
  • 4 linguri unt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 cani de lapte
  • 1/2 cana smantana lichida
  • 2 lingurite condimente italiene
  • 1/2 cana branza mozzarella tocata
  • 1/2 cana branza fontina tocata
  • 1/4 cana branza Gruyere tocata
  • 1/4 cana parmezan ras
  • sare si piper macinat, dupa gust
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri ceapa verde tocata

Mod de preparare

1. Intr-o oala mare de apa cu sare, se gatesc pastele conform instructiunilor de pe pachet; se scurg bine.

2. Se topeste untul intr-o cratita la foc mediu. Se adauga usturoiul si se gateste, amestecand frecvent, aproximativ 1-2 minute. Se adauga faina pana se rumeneste usor, aproximativ 1 minut.

3. Treptat, se adauga lapte, smantana si condimente italiene. Se gateste, amestecand continuu, pana se incorporeaza, aproximativ 1-2 minute. Se adauga branzeturi si se lasa pe foc pana se ingroasa, aproximativ 1-2 minute. In cazul in care amestecul este prea gros, se adauga mai mult lapte; se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

4. Se adauga pastele si se amesteca usor pentru a combina. Se servesc imediat, cu patrunjel si ceapa verde.