Cand ai pofta de paste, incearca aceasta reteta cremoasa.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 200g spaghete
- 4 linguri unt
- 3 catei de usturoi, tocati
- 3 linguri faina
- 1 1/2 cani de lapte
- 1/2 cana smantana lichida
- 2 lingurite condimente italiene
- 1/2 cana branza mozzarella tocata
- 1/2 cana branza fontina tocata
- 1/4 cana branza Gruyere tocata
- 1/4 cana parmezan ras
- sare si piper macinat, dupa gust
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri ceapa verde tocata
Mod de preparare
1. Intr-o oala mare de apa cu sare, se gatesc pastele conform instructiunilor de pe pachet; se scurg bine.2. Se topeste untul intr-o cratita la foc mediu. Se adauga usturoiul si se gateste, amestecand frecvent, aproximativ 1-2 minute. Se adauga faina pana se rumeneste usor, aproximativ 1 minut.
3. Treptat, se adauga lapte, smantana si condimente italiene. Se gateste, amestecand continuu, pana se incorporeaza, aproximativ 1-2 minute. Se adauga branzeturi si se lasa pe foc pana se ingroasa, aproximativ 1-2 minute. In cazul in care amestecul este prea gros, se adauga mai mult lapte; se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
4. Se adauga pastele si se amesteca usor pentru a combina. Se servesc imediat, cu patrunjel si ceapa verde.