O supa cremoasa, ce contine toate aromele toamnei.

Supa crema de dovleac cu pere
Timp total 1 oră și 45 minute

Ingrediente

  • 900g dovleac
  • 3 linguri de unt
  • 1 ceapa, cubulete
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 lingurite ghimbir proaspat tocat
  • 1 lingura de curry
  • 1 lingurita sare
  • 4 cani supa de pui
  • 2 pere coapte, curatate si taiate in bucati
  • 1/2 cana smantana

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se pune hartie de copt intr-o tava.

2. Se taie dovleacul pe jumatate, longitudinal, se arunca semintele si se pun cele doua jumatati in tava. Se lasa la cuptor timp de aproximativ 45 de minute. Se scoate pulpa si se pune deoparte.

3. Se topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu. Se adauga ceapa, usturoiul, ghimbirul, praful de curry si sarea. Se gateste si se amesteca pana cand ceapa este moale, aproximativ 10 minute. Se toarna supa de pui si se da in fiert. Se adauga perele si dovleacul si se fierbe pana cand perele sunt foarte moi, aproximativ 30 de minute.

4. Se paseaza dovleacul si perele cu un blender, adaugand apa pana cand ajunge la consistenta dorita. Se adauga smantana, se condimenteaza dupa gust si se serveste.