Atunci când nu mai știi ce să gătești, combinațiile inedite de alimente te salvează întotdeauna din încurcătură. De exemplu, v-ați gândit vreodată să combinați dovlecei sau zucchini cu chifteluțe și să gratinați totul la cuptor?

Bărcuțele din dovlecei cu chifteluțe marinate pe care vi le propunem astăzi sunt o rețetă simplă și de efect, pe care o puteți prepara pentru o masă rapidă. O puteți face și dacă v-au rămas chifteluțe marinate din ziua precedentă, dar vreți să le dați o nouă interpretare. Puteți folosi dovlecei obișnuiți sau zucchini. De asemenea, chifteluțele le puteți face din carne de vită, porc sau curcan. 

Bărcuțe din dovlecei cu chifteluțe marinate și mozzarella
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei/ zucchini
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 500 g carne tocată
  • pătrunjel
  • un ou
  • 2 cepe
  • suc de roșii
  • oregano
  • cimbru
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan

Mod de preparare

Tăiați dovleceii pe jumătate și scobiți miezul ca și cum ați curăța un avocado. Nu înlăturați tot miezul, ci doar cât să faceți loc pentru chifteluțe.

Stropiți dovleceii cu ulei de măsline și dați la cuptor pentru 10-15 mniute, cât să se înmoaie.

Între timp, vă puteți ocupa de chifteluțe. Amestecați carnea tocată, o ceapă tocată fin, usturoiul zdrobit, sare, piper, un ou și pătrunjel. Amestecați bine, după care formați chifteluțele rotunde.

Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie și rumeniți chifteluțele pe fiecare parte, până când își schimbă culoarea. Adăugați a doua ceapă tocată, sucul de roșii, oregano, cimbru și amestecați. Lăsați să fiarbă totul împreună 10 minute.

Umpleți dovleceii cu chifteluțe și puțin sos. Presărați mozzarella și parmezan ras deasupra și mai dați la cuptor pentru 10 minute, sau până când brânza s-a topit.

Poftă bună!