Supele cremă sunt foarte sățioase și ușor de făcut. În plus, sunt o alegere foarte sănătoasă, datorită conținutului mare de legume. Este nevoie de un boost de vitamine, mai ales în sezonul rece, când organismul trebuie să facă față schimbărilor bruște de temperatură și virozelor. 

Astăzi vă propunem o supă cremă de rădăcinoase, plină de vitamine și foarte hrănitoare. Se face ușor și are un gust deosebit, datorită condimentelor pe care le vom pune. În plus, este o alegere delicioasă și sănătoasă și pentru prânzul copiilor. 

Supă cremă de rădăcinoase
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 4 morcovi
  • 1 țelină
  • 2 rădăcini păstârnac
  • 1 cartof
  • 1/2 linguriță ghimbir
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță boia
  • 1/2 linguriță curry
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare

Tocați ceapa și usturoiul mărunt și puneți-le la călit în 2 linguri de ulei. Amestecați și lăsați la foc mic până când ceapa devine translucidă.

Între timp, vă veți ocupa de legume. Spălați-le și tăiați-le cubulețe. Nu trebuie să fie tocate foarte fin, pentru că oricum supa va fi pasată. Adăugați legumele și ghimbirul în oală și turnați apă fierbinte cât să le acopere.

Lăsați pe foc 20-30 de minute sau până când legumele au fiert și au devenit moi, astfel încât să poată fi pasate. Asezonați cu sare și piper după gust, adăugați boia și curry și opriți focul. Lăsați supa să se răcorească 10 minute, după care o puteți pasa cu ajutorul unui blender vertical.

Dacă supa este prea groasă, o puteți subția cu puțină apă fierbinte. Acum este momentul și să gustați și să mai condimentați supa, dacă mai este nevoie. Serviți supa cremă de rădăcinoase cu verdeață, crutoane și o lingură de smântână.

Poftă bună!