Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios, sănătos și ușor de preparat. Pot fi introduse foarte ușor în alimentația copiilor și sunt o alegere delicioasă, mai ales dacă cei mici nu prea sunt fani ciorbe. 

Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de supă cremă de roșii și ardei copți. Puteți folosi roșii la borcan, dacă nu este sezonul lor și nu aveți la îndemână roșii proaspete de grădină. De asemenea, puteți folosi ardei copți congelați.

Supă cremă de roșii cu ardei copți
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 kg roșii sau 700 g pastă de roșii făcută în casă
  • 1 kg ardei kapia roșu
  • 2-3 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1 ceapă
  • 1 morcov

Mod de preparare

Pentru început, coaceți ardeii dacă nu sunt deja copți. Curățați de coajă și semințe și tăiați ardeii fâșii. Decojiți roșiile și tăiați-le cubulețe, dacă folosiți roșii proaspete.

Tocați mărunt ceapa, usturoiul și dați morcovul pe răzătoare. Puneți-le la călit în câteva linguri de ulei de măsline. Când s-au călit, adăugați roșiile și ardeii tăiați. Asezonați cu sare și piper, adăugați busuioc și oregano uscate și apă cât să acopere legumele.

Lăsați să fiarbă 20-30 de minute sau până când legumele sunt fierte. La final, adăugați puțin zahăr pentru a corecta aciditatea roșiilor.

Opriți focul, lăsați supa câteva minute să se răcorească, după care pasați-o cu ajutorul unui blender. Serviți supa cu smântână și crutoane și puțin ulei de măsline deasupra.

Poftă bună!