Supele cremă sunt cel mai ușor de făcut, dintre toate ciorbele și supele. Nu necesită mult timp de gătire și nici o pregătire foarte amănunțită. Nici măcar nu trebuie să tăiați legumele fin, pentru că ele oricum vor ajunge în blender la final.

Astăzi vă propunem o altă rețetă ușoară și rapidă de supă cremă, aromată, delicioasă și sănătoasă. Supa cremă de țelină este foarte ușor de făcut și, în jumătate de oră, aveți un prânz delicios. Se face din tulpinile de țelină, dar pentru un plus de aromă, puteți adăuga la final câteva frunze de țelină tocate fin deasupra. 

Supă cremă de țelină
Timp total 30 minute

Ingrediente

400 g țelină (tulpină) 2 căței de usturoi 200 g cartofi 2 linguri ulei de măsline 500 ml supă de legume 100 ml smântână lichidă o ceapă pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Puneți uleiul la încins într-o tigaie pe foc. Adăugați ceapa și usturoiul tocate și țelina tăiată cubulețe. Asezonați cu sare și piper și căliți totul câteva minute.

Adăugați supa de legume sau apă și cartofii curățați și tăiați cubulețe. Amestecați și lăsați să fiarbă 15-20 de minute sau până când cartoful este moale.

Opriți focul și lăsați câteva minute să se răcească. Pasați supa cu ajutorul unui blender vertical. Adăugați smântâna lichidă și omogenizați. Mai puneți sare și piper, dacă mai este nevoie. Dacă supa este prea densă, o puteți dilua cu apă caldă.

Serviți cu pătrunjel proaspăt și cu puțină zeamă de lămâie și crutoane.

Poftă bună!