Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți.
Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 300 g creveți
- 3 linguri unt
- 3 linfuri ulei
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 linguriță paprika
- 1/2 țelină
- sare
- piper
- 2 cartofi
- 2-3 roșii decojite
- 100 ml smântână lichidă
Mod de preparare
Spălați toate legumele, tăiați-le cuburi și puneți-le la călit în puțin ulei. Lăsați roșiile pentru mai târziu. După 5 minute, adăugați apă fierbinte peste și lăsați să fiarbă 15-20 de minute sau până când legumele s-au înmuiat.Adăugați roșiile cubulețe, asezonați cu sare și piper și mai lăsați să fiarbă 10 minute. La final, adăugați paprika după gust. Când supa s-a răcorit puțin, pasați-o cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie.
Adăugați smântâna lichidă și omogenizați. Mai puneți condimente dacă mai este nevoie.
Puneți untul la încins împreună cu usturoiul zdrobit. Adăugați creveții și prăjiți-i câte două minute pe fiecare parte. Serviți supa cu creveți deasupra și zeamă de lămâie.
Poftă bună!