Chimenul completeaza perfect dovleacul in aceasta reteta. Si nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste numarul de calorii, chiar daca o servesti cu toast cu branza.

Supa De Dovleac Cu Chimen Si Toast Cu Branza
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 2 kg dovleac, decojit, fara seminte si taiat felii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 4 crengute de cimbru proaspat
  • 1/2 lingura seminte de chimen
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • unt
  • 2 cepe mari, tocate
  • 1 catel de usturoi, tocat fin
  • 600ml supa de legume, fierbinte
  • bagheta mica, taiata in felii
  • 150g branza de capra, moale

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun bucatile de dovleac intr-o tava, se stropesc cu 2 linguri de ulei, se asezoneaza si se presara cu ardei iute si cimbru. Se lasa la cuptor timp de 45 de minute pana cand se inmoaie, agitand tava din cand in cand. Se prajesc semintele intr-o tigaie uscata, apoi se macina. Se adauga untul in tigaie si se calesc ceapa si usturoiul pana se inmoaie.

2. Se pun dovleacul, supa de legume, ceapa si usturoiul intr-un blender si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga condimente, dupa gust. Se lasa sa se raceasca. Se poate pastra la congelator timp de pana la 3 luni.

3. Se stropesc feliile de paine cu ulei de masline, apoi se prajesc usor, pe o tava, in cuptor. Se intinde branza peste painea prajita si se adauga cimbru. Se pun feliile pe gratar pentru a topi usor branza.