Supa cremoasa de telina si painea prajita cu branza Gruyere fac din aceasta reteta un pranz delicios.
Timp total 50 minute
Ingrediente
- 40ml ulei de masline
- 4buc praz, feliate
- 3 catei de usturoi
- 1 telina mare, curatata si taiat in bucati de 2cm
- 2 cartofi mijlocii, taiati in bucati de 2cm
- 500 ml supa de legume
- 500ml lapte
- 4 felii de paine alba
- mustar
- 100g branza Gruyere, rasa
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu capac. Se adauga prazul si se caleste usor timp de 10-12 minute, pana se inmoaie. Se scoate jumatate din cantitatea de praz si se lasa deoparte. Se adauga usturoiul in cratita si se gateste timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.2. Se adauga cartofii si telina, supa de legume si laptele. Se fierbe, apoi se acopera si se fierbe usor timp de 15-20 de minute pana cand legumele sunt foarte fragede. Se asezoneaza bine si se amesteca cu un blender pana devine cremoasa.
3. Se prajeste usor painea intr-un prajitor de paine, se pune pe fiecare felie putin mustar, apoi se imparte prazul fiert, pus deoparte, in mod egal pe fiecare felie. Se presara branza Gruyere peste si se asezoneaza. Se pun feliile de paine intr-o tava si se lasa la cuptor timp de 5-7 minute, pana cand branza este aurie. Se serveste supa alaturi de painea toast.