Aceasta reteta de supa, cunoscuta sub numele de Cullen skink in Scotia, se face cu peste afumat, praz, cartofi si smantana.

Supa De Peste Afumat, Praz Si Cartofi
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 300g file de Alaska Pollock, afumat
  • 650ml supa de legume
  • unt
  • 2 fire de praz mari, curatate, spalate si fin feliate
  • 500g cartofi, decojiti si taiati cubulete
  • 4 linguri smantana
  • patrunjel proaspat, tocat (optional)

Mod de preparare

1. Se pune pestele intr-o cratita si se adauga supa. Se da in fiert, apoi se opreste focul, se pune pestele in tigaie, se acopera si se lasa timp de 3 minute. se intoarce pe partea cealalta. Daca nu este destul de facut, se lasa in tigaie acoperit timp de cateva minute. Se scoate pe un platou, pastrand supa deoparte.

2. Se incalzeste untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se adauga prazul si se lasa timp de aproximativ 10 minute pana se inmoaie. Se adauga cartofii si supa de pui. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 10 minute pana cand cartofii sunt fragezi.

3. Se adauga smantana si fulgi de peste afumat. Se reincalzeste usor, fara sa dea in fiert, se gusta si se adauga sare si piper dupa cum este necesar. Se toarna in boluri si se presara cu patrunjel (optional). Se serveste cu paine neagra cu unt.