Aceasta reteta de placinta are un topping de praz cu branza, aromele imbinandu-se intr-un mod perfect.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 600ml lapte
- 300ml smantana
- 450g file de peste alb, cum ar fi cod
- 225g file de cod afumat
- 175g creveti, fierti si congelati
- 3 oua fierte, decojite si faramitate
- 100g unt
- 45g faina
- 3 linguri patrunjel proaspat tocat
- 1 kg cartofi, curatati
- 1 praz, taiat in felii subtiri
- 75g cheddar, rasa grosolan
Mod de preparare
1. Se pun 450ml de lapte si smantana intr-o tigaie mare si se da in fiert. Se adauga pestele, proaspat si afumat si se fierbe timp de 5-6 minute. Se scoate peste pe o farfurie sa se raceasca usor si se strecoara lichidul intr-un borcan.2. Cand pestele este suficient de rece pentru a putea fi manipulat, se rupe in bucati mari, indepartand pielea si oasele. Se intinde pe baza unui vas termorezistent si se adauga crevetii si ouale tocate.
3. Se topesc 50g de unt intr-o tigaie, se adauga faina si se fierbe, amestecand, timp de 1 minut. Se ia vasul de pe foc si se adauga treptat lichidul pus deoparte. Se pune din nou pe foc si se fierbe sosul timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza dupa gust, se adauga patrunjel si se toarna peste peste. Se lasa sa se raceasca.
4. Se taie cartofii in bucati mari si se fierb in apa cu sare timp de 20 de minute sau pana se inmoaie. Intre timp, se topesc 50g de unt intr-o tigaie mica, se adauga prazul felii si se fierbe usor timp de 3-4 minute, pana cand se inmoaie.
5. Se scurg cartofii bine sis e paseaza bine. Se adauga prazul, branza si restul de lapte pentru a face compozitia tartinabila, dar nu prea umeda. Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat.
6. Se incalzeste cuptorul. Se toarna amestecul peste creveti si se intinde intr-un strat uniform. Se netezeste suprafata cu o furculita sau spatele unei linguri sis e lasa la cuptor timp de 15-20 de minute, pana capata o culoare aurie.