Timp total 45 minute
Ingrediente
- 100ml whisky (optional)
- 2 linguri unt
- 1 ceapa
- 2 teline
- 1 catel de usturoi
- 200g ciuperci champignon
- pudra de curry
- sofran
- 600ml lapte
- 900g file de peste afumat, taiat in cuburi de 2cm
- piper
- suc de lamaie
- 80g spanac
- coriandru
Mod de preparare
1. Se fierbe whisky-ul intr-o tigaie mica, timp de 30 de secunde. Se flambeaza pentru a elimina cea mai mare parte a alcoolului. In cazul in care flacara nu se stinge dupa un minut, se acopera cu un capac.2. Se incalzeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga ceapa, telina, usturoiul si ciupercile. Se calesc, amestecand constant, timp de 5 minute. Se adauga praful de curry si sofranul, apoi se fierb timp de inca 3 minute, amestecand din cand in cand.
3. Se toarna whisky-ul, laptele si 600ml de apa, se aduce la fierbere, apoi se adauga pestele afumat, taiat cubulete. Se fierbe timp de 2 minute, apoi se ia de pe foc si se asezoneaza cu ardei iute si suc de lamaie. Se lasa sa se raceasca putin.
4. Se amesteca supa bine intr-un blender. Se pune in boluri.
5. Se pune spanacul intr-o cratita. Se adauga 50ml de apa si un varf de cutit de sare. Se acopera si se pune la foc mare. se fierbe timp de 1 minut. Se scurge, apoi se imparte in mod egal in bolurile de supa.