Supa perfecta din serile reci de iarna.

Supa de pui cu orez salbatic
Timp total 2 ore și 25 minute

Ingrediente

  • 1/2 ceasca de unt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1/2 ceasca de telina tocata
  • 1/2 ceasca de morcovi felii
  • 1/2 lingurita ciuperci, taiate
  • 3/4 cana faina
  • 6 cani de supa de pui
  • 2 cani de orez salbatic, fiert
  • 450g piept de pui, fara piele, fiert si taiat cubulete
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de curry
  • 1/2 lingurita de mustar
  • 1/2 lingurita de patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 1 cana migdale
  • 3 linguri vin rosu sec
  • 2 cani smantana

Mod de preparare

1. Se topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu. Se adauga ceapa, telina si morcovii si se calesc timp de 5 minute. Se adauga ciupercile si se mai lasa inca 2 minute. Se adauga faina si se amesteca bine. Se incorporeaza treptat supa de pui, amestecand continuu. Se da in fiert, se reduce caldura si se lasa sa fiarba la foc mic.

2. Se adauga orezul, puiul, sarea, curry, mustar, patrunjelul, piperul negru macinat, migdalele si vinul. Se lasa sa se incalzeasca, apoi se toarna smantana. Se fierbe la foc foarte mic timp de 1-2 ore.