Supa de pui este un remediu internațional pentru răceală, în orice bucătărie a lumii ne-am duce. E drept că diferă modul de preparare, ingredientele și aroma, de la o bucătărie internațională la alta. 

Astăzi vă propunem o altfel de supă de pui, în stil mexican, delicioasă și aromată. Gustul și modul de preparare diferă de supa cu care noi suntem obișnuiți, dar dacă vă plac preparatele exotice, merită să o încercați. Este o supă care se servește cu avocado și tortilla, simplă dar sofisticată în același timp. 

Supă mexicană de pui
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1 cartof dulce
  • 3 lingurițe de ulei
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1/4 linguriță chimion
  • sare
  • piper
  • 1 piept de pui
  • 250 g roșii
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 tortilla de porumb
  • 1/2 avocado
  • cașcaval ras
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, ne vom ocupa de supa de pui. Avem nevoie de aproximativ 1,5 litri de supă clară de pui. Puneți carnea la fiert în apă cu puțină sare și îndepărtați spuma care se formează la suprafață. Completați cu apă pe măsură ce scade, până când carnea a fiert, apoi strecurați supa.

Separat, fierbeți cartoful dulce tăiat cubulețe în apă cu puțină sare timp de 5-7 minute.

Puneți uleiul într-un vas pe foc și căliți ceapa și usturoiul până când devin aurii, în jur de 10 minute. Asezonați cu sare, piper și chimion și mai lăsați un minut pe foc. Adăugați supa de pui strecurată și carnea fiartă și tăiată cubulețe.

Puneți cubulețele de cartof dulce și roșiile curățate de coajă și tăiate cubulețe și ele. Mai lăsați pe foc 5 minute, după care opriți focul și puneți zeama de lămâie și pătrunjelul tocat.

Încălziți tortilla într-o tigaie cu puțin ulei și rupeți-o bucățele. Pentru a servi supa, puneți în boluri, adăugați avocado felii sau cubulețe, cașcaval ras și bucățele de tortilla.

Poftă bună!