Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au împrumutat de la vecinii unguri câteva rețete delicioase, care merită să fie cunoscute și încercate de cât mai multă lume.

Dacă vă plac ciupercile și mai ales supele pe bază de ciuperci, trebuie să încercați această supă ungurească! Puțin picantă, cremoasă, acrișoară și delicioasă, supa ungurească de ciuperci este genul acela de mâncare de care te îndrăgostești de la prima degustare. 

AICI v-am arătat cum să faceți supă cremă de ciuperci, astăzi venim cu o rețetă nouă de supă pe bază de ciuperci, ideală pentru un prânz delicios și sățios.

Supă ungurească de ciuperci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 450 g ciuperci (champignon)
  • 1 ceapă
  • un cubuleț de unt
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură boia
  • 750 ml apă sau supă de legume
  • 3 linguri sos de soia
  • 250 ml lapte
  • 125 g smântână
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • mărar și pătrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare

Topiți untul într-o oală pe foc. Tocați mărunt ceapa și tăiați ciupercile felii. Puneți ceapa la călit în unt și adăugați ciupercile. Căliți împreună până când apa pe care și-o lasă ciupercile s-a evaporat.

Puneți făina și amestecați până când se îngroașă. Adăugați apa caldă sau supa de legume, sosul de soia, boiaua, sare, piper și laptele și lăsați să fiarbă. Când dă în clocot, reduceți focul și mai fierbeți 15-20 de minute.

Opriți focul și adăugați smântâna. Mai puneți sare și piper, dacă mai este nevoie. Dregeți cu zeamă de lămâie după gust și serviți cu pătrunjel sau mărar proaspăt tocat.

Poftă bună!