Timp total 1 oră și 25 minute
Ingrediente
- 200g faina
- 2 linguri glazura de zahar
- 100g unt
- 1 ou
- 1 lingura lapte
- Pentru umplutura:
- 150g unt
- 150g zahar pudra
- 3 oua
- 150g migdale macinate
- 1 lamaie - coaja
- 4 linguri de gem de capsuni
- 2 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare
1. Se adauga faina, glazura de zahar si un varf de cutit de sare intr-un castron. Cu ajutorul degetelor, se adauga untul pana cand se formeaza firimituri fine. Se adauga ouale batute si laptele si se amesteca pana se formeaza un aluat ferm. Se inveleste in folie, si se lasa deoparte timp de 30 de minute.2. Se incalzeste cuptorul la 180C, impreuna cu o foaie de copt. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Se pune aluatul intr-o forma de tarta. Se indeparteaza excesul si inteapa peste tot cu o furculita. Se lasa sa se raceasca timp de 30 de minute.
3. Se captuseste tarta cu hartie de copt si se umple cu boabe de fasole sau orez. Se pune la copt timp de 15 minute, apoi se scoate, se da fasolea si hartia la o parte si se gateste pentru inca 5 minute, pana cand este usor aurie si se usuca pe margine.
4. Pentru a face umplutura, se bate untul si zaharul impreuna pana cand devine cremos. Se adauga ouale batute, cate putin, apoi se adauga migdalele macinate si coaja de lamaie.
5. Se intinde gemul uniform pe tarta, apoi se toarna crema peste, niveland suprafeta cu spatele unei linguri. Se imprastia fulgi de migdale deasupra si se coace timp de 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se scoate din forma. Se lasa sa se raceasca si se serveste.