Un strat auriu de aluat fraged acoperit cu migdale, gem de capsuni, glazura si cirese glasate. Un desert racoritor, potrivit pentru serile de vara alaturi de prieteni.

Tarta Bakewell  Cu Glazura
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 500g aluat de placinta
  • 6 linguri de gem de capsuni
  • 200g unt
  • 200g zahar pudra
  • 4 oua
  • 100g migdale macinate
  • 100g faina
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 300g zahar pudra
  • 20 cirese glasate
  • 25g fulgi de migdale, prajiti

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Pe o suprafata presarata cu faina, se ruleaza aluatul pentru a se potrivi in tava. Se intinde gemul peste aluat.

2. Se pun untul si zaharul pudra intr-un castron mare si se bate cu un mixer pana se omogenizeaza. Se adauga ouale, pe rand si 1 lingura de migdale macinate dupa fiecare adaugare. Se adauga faina, migdalele ramase si esenta de migdale si se amesteca bine. Se toarna amestecul peste gem, intr-un strat uniform.

3. Se coace timp de 35-40 minute, pana cand este crescut, ferm si auriu. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.

4. Intr-un castron mic, se amesteca zahar pudra si 3 linguri de apa pentru a face o glazura destul de groasa. Atunci cand tarta este rece, se pune glazura pe partea de sus, distribuind uniform. Se decoreaza cu cirese glasate si fulgi de migdale. Se taie si se serveste.