Tartele sărate sunt o idee nemaipomenită atunci când vreți să preparați ceva delicios, pe post de aperitiv sau masă în sine. Pornind de la un aluat sărat de tartă, puteți improviza și le puteți umple cu orice fel de legume, brânzeturi sau combinații dintre cele două.
Astăzi vă propunem o rețetă de tartă cu brânză de capră și dovlecel (sau zucchini), ușor de făcut și mai ales de savurat în zilele de vară. Nu aveți nevoie de multe ingrediente, dar veți obține o tartă delicioasă, al cărei gust vă va cuceri.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 300 g făină
- 150 g unt
- 1 ou
- sare
- 2 dovlecei sau zucchini
- piper
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 250 g brânză de capră
- 2 linguri smântână
- 1 linguriță mărar sau pătrunjel
Mod de preparare
Puneți untul rece, oul, puțină sare și făina într-un robot de bucătărie. Mixați până când untul s-a mărunțit și aluatul are un aspect sfărâmicios. Adăugați câteva linguri de apă și continuați să frământați, până când aluatul capătă elasticitate. Dacă vi se pare că este prea moale, mai puteți adăuga puțină făină. Înveliți aluatul în folie de plastic și dați la frigider pentru cel puțin 30 de minute.Spălați dovleceii sau zucchini și tăiați-i felii cât mai subțiri. Puneți o linguriță de sare peste ei și lăsați-i așa o jumătate de oră, pentru a elimina apa în exces.
Puneți brânza de capră și smântâna într-un robot de bucătărie și mixați până când compoziția devine cremoasă. Adăugați puțin piper și verdeața și amestecați bine.
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
Întindeți aluatul într-o tavă pentru tartă, având grijă să acoperiți și marginile. Puneți brânza de capră în strat uniform și apoi adăugați feliile de dovlecel scurse bine de apă.
Presărați puțin ulei de măsline deasupra și dați la cuptor pentru 40-50 de minute, sau până când tarta s-a rumenit frumos.
Poftă bună!